Vargen kommer


Är det inte stormen så är det vargen.  Det har gått bra med vår stuga, jävligt skönt att höra. I Dala-Floda såg de varg skriver dt.se , helt sjukt ju. Den här julen känns helt felvänd. Skönt att åka hem nu och få rätsida på allt och ha lite vardag även om det vart skönt att få sovmorgon. Hoppas få veta hur det går med bilen. Nästa vecka måste jag ha den då ska syrran ha sin Renault. Till dess har vi det varmt och gött i bilen och hoppas slippa varg ;)

Ångest med Dagmar



Jävla tur att vi slapp stormen Dagmar. Eller slapp och slapp vi har haft svårt med telenätet här och det har ju varit blåsigt, halt och kallt. Snacka med polarn och en tall hade gått av vid deras hus tur att den inte träffa. Vi får se hur det gått på landet när vi kommer hem. Jävla ångest. Ska nog fråga om nån kan åka förbi och kolla!

God Jul


Snapsen, skinkan, bärsen och Jansson är serverad. Vit jul har vi så grabben är lycklig. Blixthalka och jävlig resa men det var det värt. Nu är vi i Norrland och ska stanna hos frugans släkt till nyår.

Skål och God Jul!


Blixthalka


Sugen på att ut och köra bil i flera hundra mil ? ... NOT. Hörde på tvn att de varnar för storm och halka i julhelgen. Vi fick låna syrrans bil till nyårsdan så det blir perffa. Bara packning och familj att knö in i bilen kvar då ;)

Syrrans Renault har motorvärme



Så jävla skönt. Frugan är salig också. Det har alltid vart minus grader annars när jag satt mig i bilen. Nu slipper jag skrapa rutor och så är det varmt. Igår förfixa vi värmaren från min telefon så nu har jag lika varmt som i Thailand. Äh skojja men jävligt skönt är det.

Kupolen skulle byggts i trä



Detta är inget skämt! Sture Samuelsson som är professor på KTH tycker att Kupolen istället skulle byggts med trä skriver Fastighet och Bostadsrätt. Då hade det varit enklare att få till formen. Frågan är hur det skulle gå med snökaos och underhåll. Tur också att den inte är placerad i Gävle ;)

Mazdan la av!



Nu jävlas det. Tror ni inte Mazdan la av igår. Vi vart till kusinen och två mil hemifrån så la den av. Är så förbannad. Nu fick jag låna syrrans bil denna vecka julvecka och allt. Måste få mitt nya åk mer så in i bäng. Får ta det som finns på plats verkar det. Syrran har en femdörrars Renault Mégane III 1,6 16VEco2 FlexiF Expres men de har tre bilar och hus så det gick bra att jag låna. Få se om jag ska ut o drifta med den vid IP Skogen! Äh syrran jag bara skojja!

Inte förvånad över riksväg 50



Det kan gå riktigt illa på riksväg 50. Singelolycka på Riksväg 50 (skriver dt). Är inte förvånad om man säger så. Halka och den vägen är inte att leka med.

ZZZZzzz



Snöhelvete! Har skrapat rutor på Mazdan  i minst 20 minuter. Hur mycket snö kan det komma fast lite julstämning är det. Nu ska vi åka till min kusin och äta julmat och öppna julklappar. De åker till Thailand över julafton det önskar jag vi också gjort.

Minusgrader på kontoret



Inte okej. Imorse var det minusgrader i bilen när jag skulle åka ut och jobba. Vem vill ha minusgrader på sitt kontor?

Leveranstid 3-4 månader!


Jag blir GALEN! Det är upp till 4 månaders leveranstid på Audin!!! Jag behöver bil NU. Säljarn ska kolla om han har bil i lager eller om det finns en beggad som jag skulle kunna få nu. MÅSTE HA NYA BILEN NU. Ska kolla leveranstid för Subarun också. JÄVLA SKIT. Typiskt nu innan jul också! Återkommer :O

Nytt åk är fett glad!




Nu när jag ska fara så mycket i nya jobbet fick jag välja ny bil. Så sjukt fett! Valet stod mellan Subaru Outback (alt Subaru Forester) och Audi. Fick köra kusinens Audi A4 i Göteborg förra sommaren och haft ögonen på den ett tag.
För tre veckor sen testade jag Subarun, Audi A4 och säljarn tog också fram en A3 Quatro Sportback.

Fakta
Budget 302 000
Leverans snarast

Mina krav
Rolig att köra
Skön att åka långt med
Fyrhjulsdrift
Sportig
Barnstolsfästen ett måste (och nu har vi en till knodd på väg)
Bil att växa i
GPS/färddator
Möjlighet att koppla in musik från telefon
Extra strålkastare
Sportpaket
Skinnklädsel
Sköna stolar
Okej förvaring (få plats med barnstol)
Motorvärme
Helst automat

Utvärdering
Man fick vända och vrida på budgeten för att få till det. Massa jag känner har Subarun och det är en bra familjebil. Alla säger att den inte är lika rolig att köra. Audi A4 fick jag stryka höll inte för budget.

Vinnaren blev...... Audi A3 Sportback

Subaru Outback 2.5i med businesspaketet, andra kravspec och manuell växellåda hamnade på  329 900. Kollade Forester 2.0X med Xenon-strålkastare, backkamera och aluminiumsportfälg och 4AT var billigare pris runt 309 900. Det var ett tungt alternativ.

När jag sen satte mig i Audi A4 allround Quatro höll jag på att smälla av. Snacka om körglädje! Men priset blev för mycket. Audi A3 Sportback var också fet att köra så den blir det. Budget höll inte för automat så det blir 6-växlad.



Mitt nya åk
Audi A3 Sportback
103(140)kW (hk)
Diesel 2.0 TDI quattro fyrhjulsdrift 6-växlad (vart sugen på 2.0 TDI Sport men blev för dyrt)
Xenon Plus paket med extra strålkastare, dimljus
Färddator
Monzasilver Metallic
Fälgar: 6,5Jx16 i 6-ekerdesign (Proline)
Säten: Ersatte standardsäten fram med sportstolar i Läder/Alcantara (svart och grå) och stolsvärme
Innertak: Silver
Matta: Svart
Instrumentbräda: Svart-svart
Ratt: Ersatte läderratten med 4-ekersdesign till läderklädd multifunktionsratt med 4-ekersdesign. Så fet!
Musik: Tog Prolinepaketet

Utöver det: Audi parkeringssytem, farthållare, barnstolsfästen ISOFIX fram och bak, dragrkok.

Nybilspriset: 243 000
Slutpris: 319 200 (får lägga till lite från egen ficka)

Det jag inte kunde få var motor- och kupévärmare i priset men man är väl man ;)

Ska få besked när jag kan få den. Beställde en förra veckan.

Sorry Outback. En annan gång!



Stress



Dålig uppdatering på bloggen. Sjukt mycket nu. Nytt jobb. Så fick vi reda på att vi ska ha en till knodd och så jul på det. Fick alla specen på Outback och Audin från säljarn förra veckan. Blir en Audi. Subarun har nästan alla jag känner och de säger att den är tråkig att köra. Ska visa bild snart.

Va fan



Såg inte den här skylten igår när vi åkte skidpremiär i Trysil ;)
Kolla fler roliga skyltar på skyltar.blogg.se

Stanna hemma?



Nu säger de på tv att man ska stanna hemma om man inte måste ut på vägarna. Storm och snö. Vanlig vinter säger jag ;)

Skidpremiär till helgen?



Håller prognosen är skidspåren klar till helgen skriver dt. Vi håller tummarna. Lillgrabben tjatar så ;)

Vinter!



Jävlar vad kallt. Fick skrapa rutorna på Mazdan i en halvtimme. Undrar hur många timmar man skrapar rutor under sitt liv. Säkert 20 år!

Lutar åt Audi A4



Har varit och träffat bilsäljaren. Det lutar åt en Audi A4. Fast Subarun var fet den också. Jävligt svårt. Nu har jag kört asiat ett tag så det vore schysst med en bil med kräm i. Ska få all info, specifikation och bild imorgon. Lägger upp då. Skönt med ny bil!

Forza motorsport 4



Stress! Mycket nu innan jul. Nästa vecka är min sista vecka på mitt gamla jobb. Jag börjar  nya jobbet veckan innan jul. Helt sjukt. Ska försöka ta det lugnt i helgen. Fick låna Forza Motorsport 4 av en polare. Han sa att det är kul som fan. Är det nån där ute som testat det?

I-landsproblem


Audi A4 fyrhjulsdrift eller Subaru Outback. Det är frågan. Svårt val. Återkommer med mer detaljer när jag fått från handlarn.

RSS 2.0